Frysning

Frysning efter vandskade eller frysedesinfektion

Museumstjenesten kan nu tilbyde leje af fryser til nedfrysning af museumsgenstande og arkivalier. Målene på vores fryser er længde 2,10 x bredde 1,30 x højde 2,10 m. Rengøring, pakning, placering i og udtagning af fryseren står den enkelte bruger for. Ved booking af fryseren kontakt Museumstjenesten på 86667666 eller mtj@museumstjenesten.com

FRYSEDESINFEKTION

NB! Specielt i forhold til frysedesinfektion (skadedyr) anbefales det at nedfryse til -38 grader. Museumstjenestens fryser kan dog max. fryse ned til -30 grader. Vær opmærksom på, at flere genstande ikke tåler nedfrysning. En frysning tager ca. 1 uge: 4 timer til nedkøling af fryseren, 3 dages frysning og 3 dages akklimatisering/optøning.

FRYSNING AF GENSTANDE EFTER VANDSKADE
Alle slags plastposer kan bruges til pakning til frysning, men gennemsigtige er at foretrække, således at man kan aflæse sedler med nummerering og placering gennem plasten. Der bør ikke fyldes for meget i poserne. Lagene bør ikke være tykkere end max. 5 cm. for at sikre, at pakkerne hurtigt bliver frosne hele vejen igennem og for at lette den efterfølgende håndtering og konservering. Store dragter, dyner o.l. lægges i facon og fryses enkeltvis i store poser. Bøger lægges ligeledes i facon inden frysning.

I alle tvivlstilfælde kontakt et bevaringscenter fx:
- Bevaringscenter Fyn
- Bevaringscenter Nord
- Bevaring Sjælland
- Center for Bevaring af Kulturarv Vejle
- Museum Sønderjyllands Bevarings- og Læringscenter

PRIS
Opstart af fryser                                       Kr. 300,-
Leje pr dag ned til -20 grader                  Kr. 200,-

Prisen er kun i den tid, hvor fryseren kører, så 3 dage = Kr. 900,- 4 dage kr. 1100,- osv. 

Museumstjenesten tænder og slukker fryseren (indenfor vores åbningstid) på de tidspunkter, som kunden beder om. Kunden skal selv håndtere de genstande, der skal ind og ud af fryseren. Kunden skal oplyse Museumstjenesten om døren til fryseren skal åbnes, eller om den skal forblive lukket under akklimatisering/optøning.

Målene på vores fryser er længde 2,10 x bredde 1,30 x højde 2,10 m. 

Vores åbningstider er:

Mandag – torsdag                                    08.30-16.30

Fredag                                                      08.30-13.30

NB! Museumstjenesten er lukket imellem jul og nytår.